2022-03-17 15:55:05• hírek • Bede Emőke

Házkutatás az erdészeti hivatalnál: járműveket és láncfűrészeket foglalt le a rendőrség

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, csütörtök reggel a nagykárolyi ügyészség vezetésével a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közrendészeti osztályának munkatársai összesen 21 házkutatást tartottak a Csomaközi Erdészeti Hivatal székhelyén, több alkalmazott otthonában, illetve Nagykárolyban és több szomszédos településen is.

A házkutatásokra egy olyan bűnügyi eljárás részeként került sor, melyet hivatali visszaélés, intellektuális közokirat-hamisítás, hamis közokirat felhasználása, sikkasztás, jogtalan fakitermelés, illetve illegális faanyag-szállítás miatt indítottak.


A rendőrség váratlan látogatása nem volt eredménytelen: a házkutatások nyomán készpénzt (lejben és valutában), hét faanyag-szállításra használt gépjárművet, több láncfűrészt és 65,96 köbméter fát koboztak el.


Az akcióban a fentebb említett hatóságokon túl részt vett a bűnügyi nyomozói osztály, a gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztály, a szatmári és a tasnádi városi rendőrség, a határrendészet, a csendőrség, illetve a különleges bevetési egység, azaz a maszkosok is, ugyanakkor az akciót támogatta a Máramaros és Bihar megyei rendőrségek közrendészeti osztálya is.


"Pontosítjuk, hogy az ismertetett esetben a nyomozás a büntetőeljárás egy törvény által szabályozott szakasza, amely semmi esetre sem sértheti az ártatlanság vélelmének elvét" - hangsúlyozza közleménye végén a rendőrség.




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: